U bent hier

De juiste hardloopschoen voor jou.

Het dragen van de juiste hardloopschoen is essentieel. Niet alleen om blessures te voorkomen, maar het draagt ook echt bij aan een goede en prettige loopervaring.

Als je voor het eerst hardloopschoenen gaat kopen nodigen we je graag uit in onze winkel in IJburg van een persoonlijk en op maat gemaakt advies. Indien dit niet mogelijk is raden wij je aan een hardloop expert bij jou in de buurt te bezoeken.

Als je meer ervaring hebt en je beter weet waar je naar op zoek bent maar je wilt graag weten wat bij je past nodigen we je uit om onze ‘shoefinder’ te gebruiken die naar aanleiding van een aantal vragen jou de juiste schoen zal adviseren.

Als je meerdere keren hardloopt in de week en je aan het trainen bent voor een halve of hele marathon dan raden wij aan om verschillende hardloopschoenen af te wisselen. Het is belangrijk dat je de schoen aanpast met het soort loop dat je gaat doen. Train je op snelheid dan kies je een lichtere en meer responsieve schoen met een snellere ervaring.  Ga je voor een lange duurloop dan kun je kiezen voor een schoen met meer demping en ondersteuning. Ook kan je kiezen voor een meer minimalistische schoen als extra trainingsschoen omdat deze de spieren traint en je voet en benen sterker maakt. 

Het voordeel van het dragen van verschillende schoenen is dat je je passen en de manier waarop je voet zet aanpast. Door schoenen af te wisselen train je de spieren in je voeten, enkels, benen en heupen wat je uiteindelijk een betere hardloper maakt.

 

Op zoek naar opmaat gemaakt advies? Gebruik de shoefinder hieronder. Doormiddel van een aantal vragen krijg jij de juiste schoen voor jou aangeboden.

 
1 Start 2 Afstanden 3 Frequentie 4 Loopbeleving 5 Steun

                 

Copyright 2016 Motion3.nl BV | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacystatement